Omgeving

Strand en zee 

In Strand Residence Bergen aan Zee vindt u al het moois van de badplaats in de directe nabijheid. Het strand en de boulevard liggen op slechts 100 meter afstand. Binnen enkele minuten bent u bij de branding en kan de stranddag of de ontspannende wandeling beginnen. Langs de hele duinenrij liggen verspreid de vriendelijke paviljoens. Daar geniet u van een koffie, een koel glas, een lunch of diner. Vriendelijk geprijsde snacks, een familiemenu of romantisch culinair genieten – er is een ruime keuze in aanbod.

 

Er is genoeg te beleven voor alle leeftijden. Heerlijk lui genieten aan de vloedlijn, lekker actief strandplezier beleven in de vorm van kitesurfen of een avontuurlijk bezoek aan het Zee Aquarium? In Bergen aan Zee kan het allemaal. Zeker, op een stralende zomerdag is het gezellig druk, maar nergens zien we de massaliteit van badplaatsen als Zandvoort of Scheveningen. Hier vindt u de perfecte balans tussen een tikje mondain en klassiek. Vanwege die uitstraling is Bergen aan Zee in alle seizoenen geliefd. Vanuit Strand Residence Bergen aan Zee kunt u uitwaaien in de herfst en een frisse strandwandeling maken in de winter… De zee blijft trekken.

Omgeving

De directe omgeving

Ook de nabijheid van Bergen aan Zee heeft enorm veel te bieden. Meteen achter de brede, ongerepte duinenrij ligt een uitgestrekt gebied om te fietsen en wandelen door de bossen en zandverstuivingen. Een gevarieerd planten- en dierenleven toont aan dat dit duingebied een enorme rijkdom herbergt. Watervogels in verscholen vennetjes, een jagende vos, grazende Schotse Hooglanders tussen de heidestruiken… Een prachtgezicht.

Verder is er natuurlijk het kunstenaarsdorp Bergen met z’n heerlijke boetieks en een keur aan goede restaurants, galeries en terrassen. Het hele jaar door is er hier volop te zien en te beleven. De wekelijkse braderie en de kunstmarkten in de zomer, de muziekfestivals en uiteraard de landelijk bekende Kunst10daagse in oktober. Ook de gevarieerde wekelijkse zaterdagmarkt in het centrum is een genoegen om te bezoeken. Net als Museum Kranenburgh, met wisselende exposities en de vaste collectie van de befaamde Bergense School. Kortom: ook hier is voor iedereen wat wils.

Omgeving

Dorpen en steden vlakbij

Op een korte fietstocht afstand vinden we aantrekkelijke dorpjes en natuurlijk de centrumgemeente Alkmaar, befaamd om haar kaasmarkt, haar oude stad en vele attracties en evenementen. In Schoorl is het Klimduin een heerlijke plek om te ontspannen; op Michelin-niveau genieten kan in sterrenrestaurant Merlet. Iets ten zuiden ligt Egmond, vol van historie, en de populaire vakantiebestemming Egmond aan Zee. Ook wandelaars en hardlopers komen in deze buurt aan hun trekken: de lichtjeswandeltocht Fjoertoer trekt jaarlijks duizenden liefhebbers en de Halve Marathon van Egmond heeft deelnemers uit de hele wereld op de startlijst staan.

 

Iets verder weg, maar uitermate goed bereikbaar (ook met OV) zijn historische steden als Hoorn en Enkhuizen. En ook relaxt shoppen in Haarlem of een dagje Amsterdam is vanuit Bergen uitstekend mogelijk. Alles is in een goed halfuur te bereiken. Om daarna via de zacht slingerende Zeeweg – volgens sommigen de mooiste weg van Nederland – terug te keren naar de ontspannende sfeer van Bergen aan Zee.

Contact opnemen

Heeft u vragen over de appartementen van Strand Residence, of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Laat uw gegevens hier achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.